V okviru projekta SAVA – RIBE IN NARAVA (LASR Gorenjske ribe)
vas partnerji projekta vabijo k sodelovanju na natečaju:
Kulinarični natečaj (z nagradami): TVOJ RECEPT ZA NAJBOLJŠO JED IZ GORENJSKIH RIB
Rok za poslanje receptov: 15. september 2025
Kdaj ste zadnjič pripravili ribjo jed iz sladkovodne ribe?
Imate morda kakšen dober recept za pripravo postrvi, celo več ?
Vabimo vas k sodelovanju v zbiranju receptov za jedi, ki se lahko pripravijo iz rib, ki jih gojijo lokalni ribogojci iz Gorenjske.
Sodelovanje na natečaju je povsem enostavno: zapišete in pošljite vaš recept oz. recepte za jed (s sestavinami za cca. 4 osebe in postopkom priprave jedi). Lahko pa nam pošljete zgolj vaše kuharske ideje, kako najraje pripravljate sladkovodne ribe, ki jih lahko dobimo v gorenjskih ribogojnic ter katere priloge pripravite zraven.
Recepti so lahko tradicionalni oziroma klasični, dobrodošli pa so tudi moderni, avtorski in izvirni (predjed, topla ali hladna jed, ribe na žaru, namazi z ribami, …). Pogoj za sodelovanje je polnoletnost oz. soglasje starša/skrbnika v primeru mladoletnosti.
Več o natečaju si lahko preberete na https://www.visitkranj.com/novice/gorenjske-ribe-najboljsi-recepti-kuharski-tecaji-in-se-kaj/
Recepte lahko pošljete do 15. septembra 2025 na kulinarika@visitkranj.si in kristina.grmek@visitkranj.si . Vsak lahko sodeluje z največ 5 recepti.
V prijavo zapišite tudi ime in priimek ter naslov. Po omenjenem datumu bo komisija pregledala recepte in najboljše nagradila z doživetjem ogleda Rovov pod starim Kranjem (poseben ogled samo za nagrajence). Nagrajenci bodo o nagradi in načinu prevzema nagrade obveščeni prek e-pošte.
V projektu sodelujejo Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, kot vodilni partner, ter Zavod za turizem in kulturo Kranj, Mestna občina Kranj, Občina Šenčur in ribogojnica Vodomec d.o.o., kot partnerji projekta.
Program za izvajanje evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo v Republiki Sloveniji za obdobje 2021–2027.